woensdag, 22 januari 2025   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Eigenlijk zou je elk jaar je zorgverzekering moeten vergelijken. Door dit te doen kun je ervoor zorgen dat je zorgverzekering voor ouderen of studenten bijvoorbeeld nog altijd goed bij je situatie past. Daarnaast zorgt de vergelijking er ook voor dat je in het komende jaar niet te veel gaat betalen voor je zorgverzekering, dus het kan resulteren in een geldbesparing. Hoe vergelijk ik mijn zorgverzekering? Gebruik hierbij de onderstaande tips om de beste resultaten te krijgen!

Aanvullende verzekering

Een zorgverzekering bestaat uit twee onderdelen: de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Sommige mensen hebben genoeg aan alleen een basisverzekering, zij hoeven dan dus geen aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit is een positief ding want de aanvullende polissen kosten natuurlijk extra geld. Het is daarom van belang om kritisch te kijken naar de aanvullende verzekeringen die je op het moment hebt afgesloten. Heb je wel echt een tandverzekering nodig? Ga je volgend jaar daadwerkelijk vaak naar de fysio? Als op je beide vragen nee beantwoord dan is het dus beter om hiervoor geen aanvullende polissen af te sluiten bij je zorgverzekering.

Beperkte contractering

De meeste zorgverzekeraars in ons land bieden inmiddels een goedkope natura basisverzekering aan waarbij je een beperkte contractering krijgt. Dit wordt ook wel een budgetpolis genoemd. Zo’n budgetverzekering werkt eigenlijk precies hetzelfde als een naturapolis, alleen heeft de verzekeraar hierbij een contract afgesloten met minder zorgverleners dan bij een normale naturaverzekering. Hierdoor kan het dus maar zo dat je naar een ziekenhuis gaat waarmee je zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten. Je moet dan een gedeelte van de kosten zelf betalen, wat niet het geval is als het gaat om spoedeisende hulp. Kiezen voor een budgetpolis met een beperkte contractering kan een goed idee zijn aangezien je hierdoor geld kunt besparen.

Eigen risico

Bij veel verzekeringen is er sprake van een eigen risico, wat dus ook het geval is als het gaat om de zorgpolis. Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is het van belang om hier rekening mee te houden. Het eigen risico bedraagt op dit moment 385 euro, maar dit betekent niet dat je beslist een eigen risico van 385 euro moet nemen. Het is namelijk mogelijk om vrijwillig het eigen risico te verhogen, wat je kunt doen met maximaal 500 euro. Hoe hoger je je eigen risico zet, hoe lager de premie die je maandelijks moet betalen aan de zorgverzekeraar zal zijn.

Service

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de service die de verzekeraar biedt. Pas als je echt zorg nodig hebt zul je weten of je gekozen hebt voor de juiste zorgverzekering. Het kan daarom handig zijn om bij je zorgverzekering online de zorgkosten te kunnen declareren. Ook is een second opinion geen overbodige luxe, bijvoorbeeld als je twijfelt over de kwaliteit van de arts waarbij je terecht bent gekomen na een ongeval of iets dergelijks. Bij het vergelijken van de zorgpolissen is het dus een goed idee om ook naar de service van de verzekeraars te kijken. 

 



Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi� Rest van de wereld