Volledig scherm
PREMIUM
© Play4

“Het parcours van Willy Naessens moet ons doen nadenken over ons onderwijs én ons pensioen”

onze opinie“Van werken gaat ge niet dood”, zei Willy Naessens. Politiek journaliste Isolde Van den Eynde ziet in zijn levensverhaal niet alleen de droom van de KMO-regio Vlaanderen, maar ook stof tot nadenken over ons onderwijs- en pensioensysteem. “Vandaag is zo’n parcours quasi ondenkbaar geworden. Helaas.”

73 reacties

  • Eveline Van den Hout

    13 uur geleden
    Hij heeft veel mensen werk bezorgd en daardoor een inkomen en welstand. Thanks
  • krista notelaars

    19 uur geleden
    Risico's nemen is de kern van de onderneming schap, maar het kan ook mis gaan als ge de verkeerde mensen tegen komt, een beetje geluk hoort er bij, als ondernemer moet je niemand vertrouwen dan ben je goed bezig.
  • Marc Fonteyne

    2 dagen geleden
    Perfect verwoord, met ook juiste analyse over schoolplicht, en dat niet iedereen met pensioen wilt gaan op 65 of 67 jaar. Stoppen met werken, vind ik ook : doodgaan. Men kan nog een link leggen : de zin of onzin van verzorgtehuizen.... De gezondheid van ondernemer Willy Naessens was al lang niet meer schitterend, maar hij bleef werken tussen zijn ziektes. Inderdaad, van werken gaat men niet dood. Mooi geschreven Isolde.
  • Gerda Leclercq

    2 dagen geleden
    Het zou een geluk zijn voor ons Belgen, mochten er nog vele Willy Naessens opstaan. Helaas zijn zulke mensen uiterst dun gezaaid en spijtig voor de vele anderen, ze zouden er goede lessen van kunnen leren. Dit was een mens, de naam meer dan waardig.
  • ivo torfs

    2 dagen geleden
    Er wordt dikwijls het vergelijk gemaakt tussen fisieke arbeid en mentale arbeid, wel ik heb beiden gedaan (75 % mentaal en 25 % fisiek) en indien ik mijn leven kon herbeginnen, ging ik voor een stiel/handarbeid. Van een 77 jarige en al 22 jaar op pensioen.